Ayşenur Yılmaz
Ayşenur Yılmaz
(2 Ağustos 1999, İstanbul)
“(…) Sizi en son katıldığınız Siyaset Meydanı’nda izleyerek tanımış olduğumu, ne yazık ki o güne kadar tanımamış olmanın derin üzüntüsünü yaşayarak belirtirim.(…)
Sizi daha önce tanımamış olmaktan duyduğum üzüntüyü, görüşlerinizden yararlanamamış olmanın kaybını, eserlerinize dört elle sarılarak gidermeye çalışmanın mutluluğuyla birleştirdim. Satır satır özümsemekle meşgulüm yazdıklarınızı.. Önce, Kontrgerilla Cumhuriyeti’ni okudum. İlhan Selçuk’un Ziverbey Köşkü’nü de okuyarak inceledim. Şimdi, ‘Çeteleşme’ adlı yapıtınızı okuyorum.(…) Yalnız; Bomba Davası 1-2 ve Doruk Operasyonu adlı yapıtlarınızı hiçbir şekilde bulamadım.(…)
Kontrgerilla Cumhuriyeti, beni size tutkun etti.. Daha ilk kitapta.. Atatürk’ün o güzelim onurlu Türkiye’sinin devamı için sizin gibi değerlere ihtiyacı var.(…) Böyle değerler, kutsal amaçları uğrunda verdikleri tavizsiz mücadeleyle bu ulusa en büyük hizmeti yapmış oluyorlar.(…)
‘Kontrgerilla Cumhuriyeti’ ile çok derin bilgi edindim. Bilmediğim çok §ey öğrendim. İsyanım daha da büyüdü.(…)”
(8 Ağustos 1999)
” ‘Çeteleşme’ adlı yapıtınızı az önce bitirdim. Dehşetim ve isyanım katlanarak büyüdü.(…) Bu yapıtınızdan masonik ve Siyonist doktrin ve faaliyetler hakkında doyurucu şekilde bilgi edinmiş bulunuyorum. Minnettarım.(…)
Ne mutlu tüm kokuşmuşluk ve baskıların ortasında, hak bildiği yolda yalnız ilerleyenlere..
Ne mutlu satılmışlık karşısında dimdik ayakta ölümüne mücadele edenlere..
Ne mutlu kalem tutan o değerli ellere..
Eninde sonunda, çok zor ve uzun bir yol kat ederek yine zafer onların olacaktır. Gaflet, delalet ve hıyanet batağında yüzenler, mutlaka o batakta boğulacaklardır. (…)”
(6 Kasım 1999)
“(…) Doruk Operasyonu’nu bitirmiş bulunuyorum.(…) 12 Mart’ın ardından 12 Eylül’ü konu eden kapsamlı, belgeli, doyurucu kitabınızdan azami istifade sağladım. Misyonunuzu ne şart altında olursa olsun, bir yaşam vererek yürütmeniz sonucu ortaya çıkan yapıtlarınızla kazandırdığınız bilgiler için ne kadar teşekkür etsem az gelir.(…) Cuma gününü dört gözle bekliyorum. TÜYAP’ta sizi dinleyebilmek için..(…)”
(1 Şubat 2000)
“Mehmet Eymür’ü de yine ibret ve isyanla okuyup bitirdim. (…) Böylesine karmaşık entrikaların, çeteleşmelerin, kirli çıkar ilişkilerinin bu kadar delilli, istihbari bilgiler donanımıyla yapıtlaştırılmasının ne kadar yorucu emek, özveri, inanç, kararlılık gerektirdiğini her eserinizde daha iyi anlıyorum. Bir ömür adayıp sürdürdüğünüz yılmaz çalışma temponuza ve sonucu olan yapıtlarınıza, içimizden derin takdir duyguları yükseliyor.(…)”